Februárové zasadnutie mestského zastupiteľstva, prvé v roku župných volieb, malo byť podľa programu bezproblémové. Nič nenasvedčovalo tomu, že bude plné emócií a prekvapení. Azda obsadenie balkónika médiami vyvolávalo dojem, že niekto vie o scenári viac ako tí, čo zostavovali program. Bol som šokovaný z prejavu jedného z mojich podporovateľov. To, že vystúpi z poslaneckého klubu som vedel… ale že takýmto štýlom, to som netušil. Nedá mi preto nereagovať na vyjadrenia poslanca mestského zastupiteľstva a kandidáta na župana Banskobystrického samosprávneho kraja Igora Kašpera na tomto zasadnutí a následne v médiách a sociálnych sieťach.

Od pozitívneho človeka by som čakal, pozitívne riešenia

dsc_0429Máme za sebou dva roky spolupráce. Ak sa stane županom, čakajú nás ďalšie. Utorňajší útok na prvého viceprimátora bol pre mňa za hranou. Silné slová ako „škodenie mestu“ či „príprava projektov ohrozujúcich mesto na desaťročia“, musím nevyhnutne spojiť so svojou osobou vo funkcii primátora. Rád by som vedel, odkedy pán poslanec disponuje nekorektnými informáciami, napríklad, že autobusová stanica bude stáť 5 mil. eur, ako tvrdil. Mimochodom hlasoval za. Dva roky fungujeme a existujeme vedľa seba, stretávame sa…  Myslím si, že sa nám vďaka spolupráci s MsZ už pár dobrých vecí podarilo a určite ich ešte niekoľko do konca mandátu stihneme. Projekty ohrozujúce mesto nepoznám, a ani takéto nebudeme ako vedenie mesta NIKDY  podporovať.

Vyrušuje ma, že jazda na župu je  „zhmotnená“ takýmto spôsobom. Zviditeľniť sa dá aj inak ako spochybnením kolektívnej práce vedenia mesta a jeho odborných útvarov. Tu nie je priestor pre individualizmus.

Moje dvere sú otvorené pre všetkých

Nikdy na mojich dverách nesvietila červená, pán poslanec Kašper. Povedať pravdu do očí bolo a je možné kedykoľvek. Vždy som bol a budem komunikácii otvorený. Aj napriek tomu, čo sa v utorok stalo, som presvedčený, že spoločná práca vedenia mesta, zastupiteľstva a odborného tímu prinesie ovocie pre všetkých Banskobystričanov, vrátane Teba a mňa, pán poslanec. Na farbe župana síce nezáleží, ale na tom, čo sa pod ním schováva áno.

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.