Napriek slnečnému počasiu a predzvesti dovolenkového obdobia pracujeme v plnom nasadení. Som rád, že sme schopní dodržať sľuby, ktoré sme v minulosti Banskobystričanom dali. Základom je však komunikácia a hľadanie kompromisu, ktoré vedú k spokojnosti oboch strán.

Prvý krok máme za sebou…

Absolvovali sme sériu stretnutí s obyvateľmi mestských častí, kde sme tvárou v tvár diskutovali. Teší ma, že ľuďom v našom meste nie je situácia s parkovaním ľahostajná. Nastoľujú svoje nápady a chcú byť nápomocní. Na stretnutiach nechýbali emócie – radosť i zlosť. Ľudia však prišli, počúvali a pýtali sa. Vážim si to. Každý deň sú konfrontovaní s problémom parkovania a ich nápady sú konštruktívne. My veci riešime za horúca. Návrhy občanov sme si boli obzrieť priamo v teréne. V tejto chvíli riešime pripomienky a zapracovávame ich. Potom nastavíme vhodnú stratégiu a určíme ďalší postup.  Niektoré nápady naozaj stoja za zváženie a Banskobystričanom za ne ďakujem.

DSC_0058

Máme krásne pamiatky

Za dôležité považujem aj prostredie, v ktorom žijeme. Veľmi ma potešilo, že sa konečne  začalo s rekonštrukciou kaštieľa Radvanských. Je to pozitívna správa. Sme zas o krok bližšie k vytvoreniu výnimočného kultúrneho miesta. Pozornosti sa dočkal aj Bárczyovský kaštieľ. Súkromná firma sa pustila do upratovania a zadarmo upravili jeho okolie. Počas troch dní upratovalo tieto priestory pätnásť ľudí a dokonca sa pridali aj dvaja bezdomovci. Zaplnených sto vriec a štyri veľkokapacitné kontajnery plné odpadu hovoria za všetko. V okolí je stále čo upravovať, no verím, že toto bol len začiatok.

IMG_5992B3

Detská radosť

Deti vedia vždy vyčariť úsmev na tvári. Žiaci základnej školy na Spojovej ulici nás o tom presvedčili. Odovzdávanie zrekonštruovaných telocviční sprevádzala výborná atmosféra a v priestoroch školy bolo cítiť neskutočnú energiu.  Ďakujem za príjemný zážitok a všetkým želám pekný týždeň.

spojova5

 

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.