Po personálnych zmenách, o ktorých som vám už písal viackrát, sme začali prvé veľké upratovanie aj v zmluvách mesta so súkromníkmi. O mnohých dnes ešte písať nebudem, lebo nie sú dotiahnuté do konca, ale niektoré sa nám už podarilo zrušiť. Nejde o stovky, tisíce, ale desaťtisíce eur, čo vďaka zrušeniu nevýhodných zmlúv ušetríme.

Súkromná SBS už úrad strážiť nebude

To, čo som tvrdil už v mojej predvolebnej kampani, sa do bodky ukázalo. Kritizoval som plytvanie peniazmi mesta na súkromnú SBS službu. Nejde o klasických strážnikov, ale skôr o vrátnikov, či informátorov, ktorí sedia hneď pri vstupe na Mmsuestský úrad. Služba stojí mesto ročne viac ako 60 tisíc eur, čo je nereálne predražená suma. Po novom budú robiť túto prácu naši zamestnanci za menej ako polovicu. Dá sa to, len treba chcieť a neplytvať. Chcem preto poďakovať najmä svojmu prednostovi, to, že ušetríme takmer 30 tisíc ročne, je hlavne jeho zásluha. Škoda len, že musíme čakať až do mája. Bývalé vedenie podpísalo zmluvu s trojmesačnou výpovednou lehotou.

Výpoveď sme dali aj firme bývalého prednostu

Ďalšia zmluva, ktorú sme vypovedali, sa týka tlače Radničných novín. Za bývalého vedenia ich tlačila firma bývalého prednostu za takmer 4500 eur mesačne. Sme presvedčení, že to pôjde aj podstatne lacnejšie. V tomto prípade sa však načakáme na podpis s novými tlačiarňami ešte oveľa dlhšie. Výpovedná lehota so súčasnými je podľa zmluvy až 6 mesiacov. To určite nepotrebuje ďalší komentár. Mnohí nám píšete, či telefonujete, že radi čítate Radničné noviny. Nemusíte sa obávať, budú vychádzať aj naďalej a v minimálne rovnakej kvalite. Rozdiel bude len v tom, že za normálnu cenu.

Potešili sme Betku Pažákovú, učiteľku plávania

Sú dni, ktoré sa od tých bežných líšia. Presne taký som zažil v stredu. Nečakaná radosť v očiach človeka, ktorý si zaslúži ocenenie po dlhoročnej práci sa nedá zahrať. O tom, čo sme vymysleli, už písali viaceré médiá. Darovali sme doživotnú permanentku žene, ktorá naučila plávať približne 40 000 detí u nás v Banskej Bystrici. Na plaváreň má tak otvorené dvere vždy, keď bude chcieť. O tom, čo chystáme, nevedela. O to krajšie náš prepad priamo na jej hodine plávania dopadol. Ľudia, ako pani Pažáková si zaslúžia našu pozornosť. Nerobia svoju prácu pre peniaze, ale pre vyšší zmysel. Som veľmi rád, že nie je v Banskej Bystrici jediná.

betka

Aký by to bol záver, keby som ho neskončil hokejom? Už sa teším na budúcu nedeľu a pondelok. Verím, že si z Nitry dovtedy dovezieme aspoň 2 víťazstvá. Pekný víkend.

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.