Dvadsaťročná oslávenkyňa v podobe celomestskej upratovacej akcie Za krajšie mesto je už v plnom prúde. Som rád, že sa zapájajú aj mnohí obyvatelia, ktorým záleží na čistote svojho okolia. Žiaľ, nájdu sa aj takí, ktorí robia pravý opak. Svedčí o tom okolie chátrajúceho Bárczyovského kaštieľa a Furmanskej krčmy v Radvani. Ako som sľúbil, budeme iniciovať stretnutie s majiteľmi týchto objektov a verím, že sa nám aj tento priestor podarí čo najskôr skultúrniť. Zaslúži si to.

DSC_0597-1

Chceme sa stretávať s ľuďmi a prijímať konštruktívne pripomienky

Všetci sa zhodneme v jednom  ̶  s parkovaním na sídliskách je chaos. Ak chceme v tomto chaose urobiť poriadok, potrebujeme vedieť, ktoré lokality sú na vybudovanie parkovísk pre obyvateľov akceptovateľné. Z prvého verejného prerokovania parkovacej politiky v Sásovej mám dobrý pocit. Podobne aj zo stretnutia s petičným výborom, ktorý mal pripomienky k výstavbe parkoviska na Rudohorskej ulici. Takto má vyzerať dialóg medzi vedením a Banskobystričanmi, v snahe nájsť kompromisy. Uvedomujem si, že riešenie dvadsať rokov nahromadených problémov s parkovaním si vyžaduje čas. No začať musíme.

DSC_0492_1

Banskáááááá Bystrica!

Napriek teplým dňom mesto žije a dýcha ľadovým hokejom. Naši Barani potešili celú Banskú Bystricu. Ďakujeme za skvelý hokejový zážitok a držíme palce naďalej!

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.