chrasta1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Dobré umenie má človeka nielen hladiť, ale aj trošku dráždiť, štekliť, nútiť do premýšľania… a tým aj do vnútorného rastu. A práve všetky tieto veci spĺňa – Chrasta. Rozumiem ľuďom, ktorí by na podstavci po Leninovi videli radšej niečo konzervatívnejšie, napríklad sochu Goliana s Viestom. Kým sa však nájdu na to peniaze (súsošie Moyses – Kuzmány na tržnici stálo napr. 6 miliónov korún), radšej Rosmányho Špekáč či Kochanovu Chrastuako prázdny mramorový podstavec. Či?

mbucek2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? V minulom funkčnom období sedel so mnou v poslaneckých laviciach jeden svojrázny chlapík: zasadnutia ho evidentne nebavili (nezriedka na ne meškával), návrhy ani interpelácie nepredkladal, materiály na rokovanie MsZ hádzal bez prečítania z poslaneckého priečinku rovno do koša, sem-tam si vo veľkej sieni dokonca aj zdriemol, a ak náhodou vystúpil, tak väčšinou svojou povestnou vetou: „V zmysle osobitnej faktickej poznámky týmto navrhujem ukončiť diskusiu“. Skrátka nie veľmi aktívny poslanec. No a dnes je ním obilboardovaná Bystrica, i celé Slovensko, a všade s vážnou tvárou hlása – „Je čas ukončiť pasivitu…“. Nuž tak teda, dobré ráno, pán predseda …

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Spolu s kolegami z klubu BBA sme ohlásili opätovnú kandidatúru a začali zbierať podpisy pod petíciu. Ak by ste sa nám chceli podpísať aj Vy, adresu poznáte, vopred vďaka:-)

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.