1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Včera o polnoci bola uzávierka projektov v rámci prvého ročníka participatívneho rozpočtu mesta. Modlil som sa, aby tých projektov došlo aspoň päť a tajne optimisticky som sníval, že by ich mohlo byť do desať. Podľa prvých neoficiálnych informácií z MsÚ sa však zdá, že ich bude aspoň raz toľko! Zasa som teda prehral stávku, a to je pre mňa tá najlepšia správa posledných dní. Bystričania chcú participovať. Uau.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Tá neokrôchanosť, s akou je v priamom prenose pod nosom Západu okupovaná (zatiaľ) časť východnej Ukrajiny. A to divné mlčanie Slovenska a EÚ k tomu. Naozaj sa nás to netýka? Ďalší appeasement? Klobúk dole aspoň pred (dezinterpretovaným) gestom mikulášského richtára Sašu Slafkovského, keď už ostatní tak zbabelo mlčíme… Apropos, bystrický richtár je práve na zahraničnej služobnej ceste. No a tipnite si že kde…? Pomôcka pre neazbukových ľudí: MUPY MUP.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Stále nám chýba pár dobrovoľníkov do májového mikroreferenda. Neviete ešte o niekom kto chce tráviť peknú májovú sobotu nudným neplateným anketovaním:-)?

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.