1. Čo ma v týchto dňoch potešilo?  Tri roky som mal v hŕbe papierov na pracovnom stole tento báječný článok Kvety Fajčíkovej o banskej osade Piesky, tri roky som sa odhodlával, že na ten Zamperk už dakedy proste musím zájsť… až som to konečne v minulých dňoch dal. Poviem vám – úžasné miesto so silnou atmosférou! Obklopené tichom, malinami, černicami, hríbmi… Nezabúdajme: Bystrica je bohatá a krásna práve vďaka medi, a teda aj Bani a Pieskom. Výlet na Zamperk by preto mal byť povinnou jazdou každého bystrického lokálpatriota…

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Dostal som anonymný list, kde mi ktosi píše, že víťaz výberového konania na vedúceho oddelenia kultúry, kde prihlášky možno zasielať až do 24. augusta (!), je už vopred známy. Že ním bude istý Horehronec R. M., ktorý vraj v kultúre nikdy nepracoval, ale zato je správne naSmerovaný… Je to v krátkej dobe už tretíkrát, čo počujem meno víťaza na funkcie na MsÚ vopred. Ak sa to potvrdí aj tentokrát, odstúpim ten anonymný list polícii. Hier na výberové konania už naozaj stačilo.

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Študujem návrh nového VZN o dotáciách z dielne Radnice, a som nemilo zaskočený: ak by to VZN prešlo na septembrovom MsZ v predloženom znení, dotačná politika Mesta sa stane byrokratickejšou, formalistickejšou a v neposlednom rade aj netransparentnejšou. To je tak, keď niekto opravuje fungujúce veci… Nevzdávame sa ale – skúsime to dotačné VZN s kolegami z BBA dáko poľudštiť.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.