1. Čo ma v týchto dňoch potešilo?  Aktuálna informácia – do termínu dnešnej uzávierky prišlo až  dvadsať projektov do participatívneho rozpočtu (PR). Je to fajn – PR získava v povedomí Bystričanov pevné miesto.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? V prvom rade, klobúk dole pred Jánom Šabom a spol., že dokázal urobiť v rozumnom čase a za rozumné peniaze z objektu bývalej administratívnej budovy SAV tridsať krásnych nájomných bytov pre mladých. Od začiatku som tento projekt podporoval, či už ako poslanec alebo ako člen dozornej rady investora, mestskej firmy BPM, s.r.o. Dosť ma preto zamrzela rozpačitá koncovka, t.j.  divný „výber“ nájomcov, ktorý bol všetko len nie transparentný. Ako člen DR BPM som navrhoval, aby sa tie byty prideľovali žrebom a verejne. Môj návrh však nepodporil nikto z ostatných kolegov z DR a urobili si to po svojom…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Cez víkend to bude sto dní, odkedy sa chopil kormidla mesta nový primátor s poslancami. Ako vždy v minulosti (Saktor 2007, Gogola 2011), aj teraz chystáme pri tej príležitosti „stodňovku“ – odpočet práce klubu BBA a tiež pohľad na prácu Jána Noska. Zatiaľ na ochutnávku aspoň drobnosť, naše čerstvé interpelácie: hoci nás je v BBA len deväť, podali sme ich 23, z celkových 45. My nekecáme, my makáme:-)

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.