1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Vynikajúca oči otvárajúca pondelková diskusia o (modernom) cestovnom ruchu. Braňo Chrenka (BA), Maťo Macharik (BŠ), klobúk dole. Summa: ak  si tu v BB ešte stále myslíme, že turisti sú jedna masa, a všetci sú zvedaví len na naše námestie a múzeum SNP, tak fajn. Ale svet je už inde. Heslom nie je (len) „vidieť“, ale „zažiť“. Všetkými zmyslami…pre špeciálne skupiny… edutainmentovo… participatívne. Pár príkladov: reštaurácie v tme, geocachingová turistikadetaily a drobnostiindustriálna krása škaredosti a tak. Skrátka,  prvoradý je „zážitok“. Apropos, a čo netradičného z Bystrice by ste ukázali (zahraničnému) turistovi vy?

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Už som to tu spomínal, ale zopakujem – som dosť sklamaný z neplnenia predvolebných sľubov primátora mesta, čo sa týka personálnej politiky na mestskom úrade. Boli sľubované transparentné výberové konania, ale realita je iná…. Najnovšie sa v tichosti, na základe „osobných pohovorov“, vyberá vedúci školského úradu…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Zapojil som sa do prerozdelenia 25 tisíc eur na dotácie kultúrnej komisie a 30 tisíc na granty výboru mestskej časti RU-SA, načerpal som energiu a inšpiráciu v rámci slávnostného odovzdávania ocenení mesta  a poskytol som tradičné bezplatné právne poradenstvo v knižnici na Karpatskej. A teším sa na stretnutie s aktivistom (a považskobystrickým poslancom) Ďurom Smatanom. Zaujímavý to chlapík. Však príďte sa o šiestej presvedčiť do Záhrady – CNK.

 

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.