1. Čo ma v týchto dňoch potešilo? Pastierka vlkov. Najnovšie predstavenie Divadla Štúdio tanca. Rozprávka pre deti i dospelých. O priateľstve, porozumení a slobode, ktoré porazia strach. A rovnako skvelá je aj pôvodná literárna predloha, knižka O Červenej čiapočke, ktorá tancovala s vlkmi.

2. Čo ma v týchto dňoch nepotešilo? Otvorím dnes  čerstvé Banskobystrické Echo (20. 4. 2017, str. 4 – 5) – a neverím vlastným očiam: smerácki mestskí poslanci v dvojstranovom inzeráte nielen že „zabudli“ uviesť, že sú smeráci (Smer už neletí, takže najnovšie sú Tímom Jána Noska…), ale najmä – vraj to oni presadili navýšenie peňazí na participatívny rozpočet (PR)… Musím sa tomu len smiať: nejeden z nich totiž participatívnemu rozpočtu nevie už roky prísť na meno, čím sa ani len verejne netaja. Stačí si pozrieť zápisnice z MsZ. A aby toho nebolo dosť – v inzeráte povzbudzujú ľudí, aby išli hlasovať za jednotlivé projekty. Lehota na hlasovanie v PR sa pritom skončila už pred týždňom, 13. apríla. Ts-ts-ts…

3. Čomu sa v týchto dňoch venujem? Spolu s poslancom Motyčkom som sa včera zúčastnil workshopu o Barborskej ceste (BC). Na rozdiel od neho však vnímam BC a všetko okolo nej jednoznačne pozitívne, ako jedno famózne dielo s veľkou budúcnosťou. A ďakujem všetkým, ktorí sa o to nezištne pričiňujú. Hovorím to vážne a s pokorou – keďže som si minulý rok celú deväťdňovú púť po BC poctivo odšlapal. Ak chcete aj vy spoznať tento kúsok stredoslovenskej zeme a azda i svoju dušu trochu inak, odporúčam, vyberte sa na Barborskú cestu. Neoľutujete.

Autor blogu:

Vlado Pirošík

Aktivista, advokát, nezávislý mestský poslanec z klubu Banskobystrická alternatíva. Blog o mojich dvoch vášňach - Bystrici a (komunálnej) politike.