Mám pocit, že tento týždeň som mal dva pracovné domovy. Na radnici som možno strávil ešte viac času, ako na mestskom úrade. V utorok prípravy na vládu, v stredu jej zasadnutie a vo štvrtok sme ocenili v Cikkerovej sieni najlepších športovcov mesta za minulý rok.

Vláda nám prišla pomôcť

Na prvý pohľad to vyzerá, ako keby sem vláda prišla na jedno dopoludnie, nechali nejaké peniaze a opäť odišli do Bratislavy. V skutočnosti to také jednoduché nie je. Predchádzala tomu dlhá príprava a rokovania. Ja sám som bol v minulých týždňoch v Bratislave, hneď niekoľkokrát. Tisíce, státisíce, či milióny pôjdu na vopred vypracované projekty a nie na náhodne určené. Už sa o tom veľa popísalo, ale toto pozadie, ako to celé vzniklo, som zatiaľ nečítal nikde.

Verím, že ste s projektmi, ktoré sme vybrali, spokojní aj vy. Snažili sme sa vybrať také, ktoré nám vo svojich požiadavkách najviac odporúčali Banskobystričania. Či už ide o budúci korčuliarsky areál pod pamätníkom, opravu ciest, chodníkov, nové parkovacie miesta, väčší komfort v nemocniciach… Je toho viac a ja sa už neviem dočkať, kedy sa nám podarí veci dotiahnuť do konca. Základ je, a nie malý!

zasadnutie-vlady-v-bb-23

Športovci nám robia dobré meno

Tí, ktorí ma poznajú, vedia, že mám veľmi blízko k športu. Nikdy som síce netrhal žiadne rekordy, ani sa športom neživil, no do lopty kopnúť viem a pred dvoma týždňami som dokázal, že ani korčuľovať som sa nezabudol, aj keď po 25 rokoch to veru na ľade nebola žiadna sranda. Preto som bol rád, že som mal tú česť, odovzdať ocenenia najlepším športovcom mesta za minulý rok. Ten náš pomyselný banskobystrický titul získala Anastasia Kuzminová. V lepších rukách teda ocenenie ani nemohlo byť.

IMG_7659-700x400

Príjemný večer na radnici však nebol len o nej, ale aj o mnohých ďalších úspešných športovcoch. Myslím si, že máme na čom stavať a máme byť na koho hrdí. Viem, že to športovci u nás na Slovensku nemajú ľahké a často trénujú v ťažkých podmienkach. Mne, ako primátorovi krajského mesta, to nie je jedno a môžem sľúbiť, že našim športovcom budeme pomáhať viac, a to nielen divácky najatraktívnejším športom. Výstavba korčuliarskeho areálu nebude jedinou lastovičkou. Mal som dlhší rozhovor práve s Nasťou a myslím si, že dokážeme pomáhať aj biatlonistom. Jej návrhy a riešenia, ako by sa to dalo, sa mi páčili.

Hokejová nálada graduje

Začal som politikou, pokračoval športom a pri športe aj skončím. Tento blog síce píšem v minulom čase, ale teraz to na záver zmením. Už v pondelok sa totiž začína play-off našej hokejovej extraligy. Teším sa už na zápasy našich baranov. Nechcem to zakríknuť, ale myslím si, že ľad na našom vynovenom štadióne, sa tak skoro rozpúšťať nebude.

HC

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.