Aj keď sa mi to počas týždňa nezdalo, teraz na jeho konci mám pocit, že bol jeden z mojich najnáročnejších v pozícii primátora. Je to zrejme preto, že sa blíži dôležité zasadnutie zastupiteľstva, na ktorom sa rozhodne o strategických témach, veľmi dôležitých pre naše mesto. Mám za sebou množstvo rokovaní, pretože musíme schváliť čo najlepší rozpočet a územný plán.

Autobusová stanica je pre mňa strategická

Rekonštrukciu autobusovej stanice pokladám za jednu z mojich najväčších výziev vo funkcii primátora a preto celému procesu okolo jej prestavby prikladám maximálnu dôležitosť. Spolu s viceprimátom Jakubom Gajdošíkom sa každý týždeň stretávame v širšom kruhu s investorom, odborníkmi na dopravu, architektmi a mnohými ďalšími, aby sme mali nakoniec čo najkrajšiu a najfunkčnejšiu stanicu a vyhoveli tak cestujúcej aj odbornej verejnosti. Naposledy sme sa stretli v stredu. Finálna podoba je na dobrej ceste. Môžem vám garantovať, že robíme všetko preto, aby ste boli práve vy, obyvatelia Banskej Bystrice, na novú stanicu hrdí, aby sme sa spoločne pred návštevníkmi mesta nemuseli hanbiť a zároveň sa báť cestovať autobusom. Spoločnými silami najväčšie strašidlo z mesta vyženieme.

IMG_6898

Námestie bude atraktívnejšie

Za niečo sa v meste hanbíme, iné našim známym, ktorí sú u nás na návšteve radi ukazujeme. Neviem, ako vy, ale ja sa vždy pochválim historickým námestím. Ideálnemu priestoru však treba aj pomáhať a preto rozmýšľame nad tým, ako námestie čo najviac zatraktívniť, či už pre domácich, alebo turistov. Preto sme spojili dokopy ľudí, ktorí na námestí buď pracujú, bývajú, alebo podnikajú. Vytvorili sme akčnú skupinu, ktorá ma za úlohu generovať čo najviac nápadov na zatraktívnenie námestia. Tie najlepšie nápady aplikujeme do praxe. Budem sa opakovať, ale som presvedčený, že len spoločnými silami sa nám podarí mesto pomaly posúvať a skvalitňovať život v ňom. Chce to len chladnú a kreatívnu hlavu.

FullSizeRender nova2

Z rokovania rovno na Urpín zbierať smeti

Štvrtok bol veľmi zaujímavý deň. Na 15-tu sme mali s ľuďmi z mestského úradu naplánované veľké upratovanie na Urpíne. Meškal som viac ako pol hodinu. Porada s klubom nezávislých poslancov k zastupiteľstvu sa trochu natiahla. Keď som prišiel, všetci už usilovne makali. Som rád, že moju výzvu prijalo viac ako 30 zamestnancov úradu, nielen z môjho blízkeho tímu. Presne na príklade štvrtka vidím, čo mestu pomôže. Veľa vyriešime pri rokovaniach za stolom, no potom si treba vyhrnúť rukávy a ísť do terénu.

urpin

Hokejová bodka na záver: z Nitry sme odišli za stavu 1:1. Vrátime sa naspäť za stavu 3:1? Prekročiť historické maximum je lákavé. Nevidím dôvod, prečo by sa nám to nemalo podariť!

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.