Chcem, aby Marián Kotleba skončil. Podľa mňa škodí nášmu kraju, nerozvíja ho a zavádza. Chcem však, aby skončil demokraticky a nie po dohode politikov a marketérov. Je mi jasné, že v dnešnom svete rozhoduje sila peňazí a lobingu, ale ja som na to chcel ísť inak. Poctivo, z očí do očí a krok po kroku. Moja kampaň nie je postavená na veľkých peniazoch.

Verím tomu, že Kotlebu porazí najsilnejší protikandidát a kto ním je úkážu až voľby, nie prieskumy, ktoré sa často mýlia. A to hovorím aj napriek tomu, že som si dal urobiť vlastný, kde to nevyšlo vôbec zle. Viac ako na prieskumy som sa sústredil na stretávanie sa s ľuďmi. A o tých šikovných nemáme núdzu. Takým je napríklad aj starosta obce Gemer, ktorý v dedine vyriešil nezamestnanosť. Vytvoril obecný podnik, zamestnal ľudí, vrátane Rómov. Už niekoľko rokov tak ľudia nemajú núdzu o prácu, pokojne spolunažívajú a obec prosperuje. Takých príkladov je v kraji samozrejme oveľa viac. 

Ako jediný z kandidátov som prešiel všetky mestá a obce v kraji. Dokonca som presvedčený, že to neurobil doteraz žiadny politik. Ako jediný, som postavil program na základe reálnych potrieb ľudí. Stvorili ste ho možno aj vy. Nesľubujem pečené holuby, ale dva kroky sa vpred posunieme určite. Program je postavený na reálnej pomoci, najmä pre menšie mestá a obce. Som presvedčený, že po jeho naplnení, viac vyrovnáme regionálne rozdiely.

Mrzí ma, že v tejto kampani, kde ide o „vyšší princíp“, sa akosi zabudlo na to podstatné. Rovnosť šancí. Tá zmizla niekde do kúta. Sme svedkami toho, ako mnohé médiá tlačia jedného kandidáta do županského kresla. Má politické krytie, mediálne krytie, dostatok financií. Povedzme si to na príklade prieskumov. Do dnešného dňa nebol urobený ani jeden nezávislý prieskum verejnej mienky. Všetky boli na objednávku niekoho z kandidátov. Vo väčšine prípadov toho istého. Tie sú takmer okamžite zverejňované v tlačených médiách, ale aj v televíziách.

Moja kampaň nie je postavená na tom, že budem vyhrávať v prieskumoch. Viem, akú silu mám v regiónoch. Stoja za mnou tisíce ľudí. Nielen primátori a starostovia, ale najmä obyčajní ľudia. Tí sú najdôležitejší. 

Ešte raz zopakujem to, čo som už raz napísal. Kotlebu a jeho zmýšľanie neporazíme nasilu, umelo, ale inteligenciou. Väčšina ľudí ho nevolí preto, že by im bol sympatický, ale preto, že na nich ostatní politici kašlú. Cítia sa sklamaní a oklamaní. Toľkokrát im niekto niečo sľúbil, že už sú z toho právom nahnevaní. A vy si myslíte, že sa stačí spojiť proti Kotlebovi a potom bude všetko v poriadku? Nie, nebude.

Autor blogu:

Igor Kašper

Narodil som sa v Banskej Bystrici, kde so svojou rodinou aj žijem. Študoval som na Obchodnej akadémii v našom meste, následne na Ekonomickej univerzite v Bratislave, odbor Účtvovníctvo a a audítorstvo. Pôsobil som ako manažér, ekonóm a bankár. Ekonomike sa venujem dodnes, či už na úrovni komunálnej politiky alebo podnikania. Od roku 2010 som mestským poslancom, momentálne aj predsedom finančnej komisie v meste, členom mestskej rady a predsedom Výboru mestskej časti. Nikdy som v živote nedostal nič zadarmo, všetko som si musel vybojovať sám. Som ženatý a mám 2 deti. Mám 37 rokov.