Po vyše dvoch mesiacoch od môjho nástupu som definitívne spokojný s okruhom môjho najbližšieho tímu. Chceme menej rozprávať a viac konať. To je hlavný dôvod, prečo nás je viac.

Som rád, že mi Martin Turčan pomôže

Na všetko sa dá pozerať z viacerých uhlov pohľadu. Najjednoduchší je vždy ten kritický. No mňa samého život naučil, že svet nie je čierno – biely. Ísť analógiou, že môj tím, na čele so mnou stojí viac peňazí, ako ten predchádzajúci je, prepáčte za výraz, prinajmenšom smiešne. Áno, pre kritikov je to ľahký cieľ. Veď stačí povedať: pozrite, koľko nás stoja peňazí. Koľko však získajú, o tom sa už pre istotu rozprávať a hlavne písať na internete nebude. Na koľkých projektoch sa robí a čo všetko sa zmení v Banskej Bystrici k lepšiemu, to už vidieť nechcú.

A viete, prečo? Pretože nás chcú buď o 4 roky vystriedať, alebo im bolo lepšie, pre niečo, za predchádzajúceho vedenia. U mňa má šancu len ten, kto robiť vie a ten si za prácu zaslúži aj plácu. Rozbehli sme toho naozaj veľmi veľa a ja vám garantujem, že výsledky sa dostavia skôr, ako o 4 roky. Navyše, Martin, ako druhý viceprimátor, bude pracovať na pol úväzku.

turcan

DOD u mňa na úrade

Ako som už viackrát povedal a určite ešte poviem, nie všetko,čo bolo vymyslené, bolo zlé. Napríklad deň otvorených dverí u primátora bol určite výborný nápad. Tí, ktorí o tom ešte neviete, tak tu máte jednoduchý návod: vždy prvý utorok v mesiaci sa môžete so mnou stretnúť na úrade. Jediné, čo musíte urobiť, je vopred sa nahlásiť na sekretariáte. Každému, kto príde sa venujem samostatne, aby to malo zmysel. Síce tých stretnutí nemám za sebou ešte veľa, už teraz mi je jasné, že to má význam. Niektorým sme už dokázali v ich problémoch pomôcť.

V lete budeme kosiť častejšie

Nikto ma nepresvedčí, že keď budeme cez leto kosiť sídliská menej často, ušetríme. Je to nezmysel. Kto toto tvrdí v nejakom meste, zavádza. Nie je to až taká veľká položka, aby sme prostriedky na kosenie nevedeli zabezpečiť. Robil som v minulých dňoch na rozpočte, takže viem, že sa to dá. Banskobystričania sa môžu spoľahnúť na to, že cez leto sa bude kosiť určite viac ako tomu bolo v minulosti.

Piatok v znamení kaštieľa Radvanských

V piatok večer som sa stretol s Banskobystričanmi v priestoroch školy v Radvani na diskusii o rekonštrukcii kaštieľa Radvanských. Trochu ma zamrzelo, že stretnutie bolo zvolané pod politickou značkou Banskobystrickej alternatívy, lebo táto téma patrí všetkým Banskobystričanom, bez ohľadu na ich politické preferencie. V živej diskusii sme občanom prezentovali, že mesto spolu s Akadémiou umení, ktorá má kaštieľ v nájme a pamiatkovým úradom intenzívne pracuje na projekte. Už na jar sa začne s opravami za milión eur, ktoré sme získali od vlády. Okrem toho som si od obyvateľov Radvane vypočul mnoho zaujímavých podnetov. Na riešení niektorých už pracujeme, na tých ostatných začneme čo najskôr. Verím, že keď sa stretneme najbližšie, budú už prvé výsledky.

radvan

Hokejisti nás tešia všetkých

Minulý týždeň som písal, že hokejová nálada graduje. Bolo ešte pred play-off, ale teraz sme už úplne inde. Duely u nás doma som videl a kto tvrdí, že liga nemá úroveň, zrejme na zápasy nechodí. Písal som aj to, že ľad tak skoro rozpúšťať nebudú a som rád, že sa moja prognóza napĺňa. A aby som nezabudol, potešil aj bodík našej Dukly v zápase proti Trnave. Verím, že nabudúce to budú tri 🙂

hokej

P.S.: Blahoželám všetkým ženám, nech dostanú minimálne toľko lásky, koľko dávajú a nech chlapi nezabudnú, že MDŽ má byť celý rok, nie len jeden deň…

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.