Môj pracovný týždeň sa začal poriadne zostra. Hneď v pondelok ráno sme riešili možnosti, ako zachrániť futbalovú Duklu. Keď sa niečo pokazí, nie je jednoduché to dať opäť dokopy, no treba sa o to pokúsiť. Futbal v Banskej Bystrici je na tom momentálne zle. Značka Dukla už niekoľko rokov padá nadol a tento pád treba čím skôr zastaviť. Mesto chce pomôcť, ale spletitosť problému je taká zložitá, že je to beh na dlhú trať. Spravíme však všetko preto, aby sme mali mužstvo čo najskôr opäť v najvyššej súťaži.

Najskôr však musíme vyriešiť štadión

Máme veľký záujem a podporujeme myšlienku získať ho do vlastníctva mesta, aby sme sa mohli uchádzať o vládnu dotáciu 2,5 mil. eur na jeho rekonštrukciu. Chceme vytvoriť dobré zázemie aj pre našich najlepších atlétov. Dráha by preto podľa nás mala ostať zachovaná. To je krok číslo jeden, no ani s ním všetky strany nesúhlasia. Keby sa nám ho podarilo vyriešiť ešte by sme ani zďaleka nemali vyhrané.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Druhým problémom je zlá finančná situácia futbalového klubu

Požiadali sme preto vedenie klubu o finančnú analýzu a návrh konkrétnych modelov, ako by si predstavovali pomoc zo strany samosprávy. Chceme pomôcť viac ako 400 mladým futbalistom, aby mali kde profesionálne rásť. Riešením však podľa mňa nie je naliať do klubu financie a vyrovnať tak dlhy. Ak budeme niečo zachraňovať, tak si musíme byť istí, že to bude následne zdravé a nie, že sa o rok, o dva dostaneme opäť tam, kde sme teraz. Konkrétne návrhy a riešenia by mohli zaznieť na stretnutí, ktoré sme naplánovali na 15. júna. Veľmi som zvedavý, ako to dopadne a, samozrejme, vás budem informovať.

stiavnicky3-700x400

 

Ťažší začiatok týždňa, záver podstatne príjemnejší

Ako občana tohto mesta ma veľmi teší, že nám ožil amfiteáter. Zdá sa, že letnú sezónu má tento priestor veľmi dobre odštartovanú. V sobotu večer som tam bol aj ja. Operné predstavenie Nabucco so sólistami našej opery pohladilo dušu. Onedlho tam budú premietať aj filmy v letnom kine. Som si istý, že si tam opäť nájde divák cestu. Tak, ako na operné predstavenie, na ktoré prišlo veľa ľudí z mesta, ale aj širšieho okolia. Nie som dobrý na odhadovanie, ale organizátori hovorili, že bolo v hľadisku určite viac ako 1500 ľudí. Veľmi dobrý nápad, ktorý veľmi dobre dopadol. Opäť som mal dobrý pocit z toho, že máme v meste múdrych ľudí. Tých, čo to zorganizovali, pretože to nie je len tak a tých, ktorí prišli, lebo ľudia si dnes už vedia vybrať podľa kvality. Teším sa už na ďalší podobný projekt. Príjemný zvyšok nedele vám prajem.

amfiteater-bb

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.