Po dovolenke so svojimi najbližšími som naspäť. S energiou a novými silami do ďalšieho obdobia. Na mestskom úrade všetko klapalo a ja som sa opäť utvrdil v tom, že som si vybral tých správnych ľudí a na svoj tím sa môžem plne spoľahnúť.

Keď počasie nespolupracuje…

Uplynulý týždeň sa niesol najmä v znamení11 príprav na Banícku vizitáciu – ôsmeho stretnutia banských miest a obcí Slovenska. Mal som tú česť privítať približne 600 baníkov nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech, Maďarska a Poľska. Očakávaný priebeh nám veľakrát narušila búrka, našťastie sa nič nestalo. Večerná zábava v piatok prebehla s pomocou Múzea SNP v improvizovaných podmienkach, o to viac s čarom baníckeho humoru. Zapojili sme sa aj my s viceprimátormi a splnením úloh sme vstúpili do stavu baníckeho. Myslím, že sme aj všetkých celkom dobre pobavili. Darmo, počas šachtágu musíte presvedčiť baníkov, že ste hodný titulu.

Piatková výstraha s bleskami spolu s nepriaznivou predpoveďou počasia na ďalší deň boli dôvodom, prečo sme sa neskoro večer rozhodli pre zásadné zmeny. Bezpečnosť ľudí je prvoradá, preto sme nechceli nič riskovať. Presun programu na dopoludnie baníci prijímali veľmi ťažko, no nakoniec sme ich presvedčili a ja im ďakujem. Zároveň sa ospravedlňujem všetkým, ktorých sme napriek využitiu dostupných informačných kanálov nedokázali včas informovať. Aj keď sa program menil „za behu“ každú minútu, organizátori, režisér i herci ukázali, že sú ozajstní profesionáli a  zaslúžia si obdiv.

IMG_9371

Outbreak, to je životný štýl…

Víkend spojil v Banskej Bystrici nielen baníkov, ale aj tanečníkov a hudobníkov. Pohyb, umenie, mladosť a radosť zo života s nespútanou energiou sa rozšírila do celého mesta. Som hrdý na mladých Banskobystričanov, ktorí dokázali opakovane presvedčiť zahraničných účastníkov, že práve naše mesto je to najlepšie miesto pre takéto podujatie.

11794577_419799078207074_8011276677640439872_o

Záverom…

V sobotu som mal ešte jednu milú povinnosť. Zablahoželať bývalej obci – dnes mestskej časti Rakytovce a jej obyvateľom k významnému, 720. výročiu jej vzniku, ako aj k 30. výročiu ich futbalového klubu. Ďakujem za pohostinnosť a dobrú náladu. Verím, že nové multifunkčné ihrisko s umelou trávou, ktoré sme im slávnostne odovzdali, poteší nielen mladé talenty.

11752505_419522048234777_8285762015319760944_n

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.