Tak, ako minulý, aj tento týždeň mal vďaka sviatkom len 4 pracovné dni. Určite to mnohých z vás potešilo. Ja som počas voľna tiež nabral veľa síl pri svojich najbližších. Teraz, na konci týždňa sa mi však zdá, akoby bol veľkonočný pondelok už dávno. Mám totiž pocit, že sa toho odvtedy veľmi veľa udialo.

Streda patrila významným Bystričanom

V stredu podvečer som mal veľmi dobrý pocit. Viete, taký ten, ktorý prichádza len raz za čas a hreje vás na duši. Stál som pri ľuďoch, ktorých celoživotný príbeh vypovedá niečo hodnotné. Takých ľudí nie je veľa. Nezapĺňajú titulky novín, žijú skromne, potichu, no za to, čo robia, si zaslúžia veľkú vďaku. Nepracovali celý život kvôli veľkým ziskom, ale pre ostatných. Už som to viackrát spomínal a potvrdím to aj teraz: moji predchodcovia vymysleli viacero dobrých a hodnotných akcií. Cena mesta a cena primátora, na ktorej raz ročne môžeme vyzdvihnúť niekoho prínos pre mesto, takou akciou určite je. Pre tých ľudí je cťou, že sa na ich prácu nezabudlo. Pre mňa, že som mohol oceniť takýchto veľkých Bystričanov.

i_3041045

Veľký hokejový príbeh

Naši hokejisti napísali veľký hokejový príbeh. Možno si to teraz ešte mnohí neuvedomujú, ale ukázali presne to, čo má mať správny kolektív. Vieru, nezlomnú vôľu a pokoru. To, akým spôsobom prehrali vo finále, sa len tak nevidí. Koľkí z vás minútu pred koncom posledného zápasu, za stavu 0:2, už nad nimi zlomili palicu? Je málo takých, ktorí to neurobili. Oni sa však do poslednej sekundy bili o titul. Na vytúžený cieľ síce nedosiahli, ale urobili pre úspech maximum. Tak to často chodí aj v živote. Niekedy môžete siahnuť až na dno svojich síl a nezískate to, po čom túžite. To však neznamená, že ste prehrali, aj keď sa to tak na prvý pohľad zdá. Ja si myslím, že hokejisti vyhrali. Dokonale sa zžili s fanúšikmi, pobláznili celé mesto, ale hlavne zanechali pre nás ostatných silný odkaz: ak niečomu veríme, nesmieme sa nikdy vzdať!

noskohandzus

Ja verím, že vás už čoskoro potešíme

S príchodom jari a pekného teplého počasia prichádzajú na rad prvé projekty. To, čo sme doteraz písali na papier, sa bude reálne robiť. Opravy ciest a chodníkov, rekonštrukcia Robotníckeho domu, kaštieľa Radvanských či oboch bystrických nemocníc. Roboty je v tomto meste veru dosť. Nebuďte nedočkaví, maká sa na tom, aby sa nám tu žilo lepšie.

PS: Niekoľko odpovedí na otázky, ktoré ste mi položili.

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.