Nepoviem teraz určite nič nové, ale opäť som sa tento týždeň presvedčil, že problémy sa lepšie vyriešia v teréne, ako za stolom v kancelárii. Presvedčilo ma o tom stretnutie s obyvateľmi Bakossovej ulice. O tom, že najlepšie potraviny sú naše regionálne som sa zas utvrdil v sobotu pod Bánošom a viete, v ktorom meste sa rodia najkrajšie dievčatá? Určite viete.

Na Bakossovej musíme zmeniť pravidlá parkovania

Približne pred mesiacom mestský úrad zaplavili listy a maily od nespokojných obyvateľov Bakossovej ulice. Mestskí policajti im na autá hromadne osadili neobľúbené papuče. Ľudí to poriadne nahnevalo a žiadali ma o pomoc. Zistili sme, že pravda bola, ako väčšinou, niekde uprostred. Súčasná situácia s parkovaním na tejto ulici je nielen protizákonná, ale aj logicky nevhodná. Začiatkom týždňa sme sa spolu s mojím najbližším tímom stretli s obyvateľmi ulice a spoločne hľadali možnosti, ako problém bezbolestne vyriešiť. Zo živej a konštruktívnej debaty som mal veľmi dobrý pocit. Nakoniec sme vymysleli dve zákonné alternatívy, z ktorých si ľudia sami vyberú tú vhodnejšiu. Potešili ma hlavne 2 veci. Že prišlo veľmi veľa ľudí a že spoločne s nami hľadali najlepšie riešenie. Takto sa riešia problémy.

IMG_7800

To, čo sa dialo v sobotu pod Bánošom mi vyrazilo dych

Vieme, čo je dobré, chodíme tam, kde sa nám páči a stretávame sa s ľuďmi, ktorí nám do života niečo dávajú. Takýto pocit som si odniesol v sobotu na poludnie z Bánoša. Okolo mňa boli davy ľudí, ktorí sa usmievali, nakupovali, predávali, ale hlavne pozitívne mysleli. Akcia, ktorá nepotrebuje bombastickú reklamu, aj tak na ňu prišli tisíce ľudí. Má už svoju tradíciu a čo je dobré, to sa predáva samo. Jedli sa vynikajúce jedlá z regiónu, podporovali domáci podnikatelia. Určite prídem aj o rok, som rád, že aj naši zamestnanci na úrade, ktorí pracujú na propagácii cestovného ruchu akciu podporili. Majú odo mňa tiež takúto verejnú pochvalu. Onedlho sa nám blíži takisto zaujímavá spoločenská akcia, ktorú mesto podporuje tiež: Vinšpacírka. Milovníci dobrého vína sa spolu stretnú 2. mája na našom krásnom námestí.

banos

Bystričanky sú najkrajšie

Chcel by som pogratulovať mladej Banskobystričanke Lujze Strakovej ktorá potvrdila, že to mladí chlapci u nás v meste majú ťažké. Na súťaži Miss nechala za sebou všetky ďalšie krásky a tak naše mesto dobre spropagovala. Slovenky sú krásne, ale mňa teší, že minimálne na rok je najkrajšia slečna z Banskej Bystrice. Pekný zvyšok víkendu vám prajem, pre mňa bol zatiaľ veľmi pekný.

https://www.youtube.com/watch?v=6Ayup1mb2TM

Autor blogu:

Ján Nosko

Komunikácia je pre mňa kľúčová a snažím sa využívať všetky formy rozhovoru s Banskobystričanmi. Blogovanie vnímam ako jeden z dobrých nástrojov informovania obyvateľov o tom, na čom pracujeme, čo sa podarilo a naopak.