Počas uplynulých mesiacov sa mi podarilo napredovať vo firmách, projektoch a vôbec dostať moju aktivitu na úplné, efektívne maximum. Takýto štart si niekedy vyžaduje aj veľa podujatí, kurzov, networkingu, stretnutia s investormi, bankami a samozrejme tvrdej práce. Spísal som tie najzásadnejšie podujatia, školenia a príležitosti, pomocou ktorých sa môžete stať veľmi aktívnymi a veľa z nich vyťažiť, môžete začať podnikať alebo nájsť veľmi dobré pracovné príležitosti, smerovanie. Toto všetko už aj z Banskej Bystrice, či celého Banskobystrického kraja.

UKAZUJTE SVOJE NÁPADY SPRÁVNYM ĽUĎOM

21.10.2016 – 23.10.2016 Statup Weekend Žilina

Podujatie kde môžeš prísť v piatok, ukázať svoj nápad ľuďom, automaticky získaš tím a pracujete na preklopení tohoto nápadu na projekt počas celého víkendu. Oslovujete potencionálnu klientelu, programujete, dizajnujete, vyvíjate a v nedeľu odprezentujete investorom. Ak uspejete a zaujmete investorov stane sa z vás firma s potrebným kapitálom. Neuveriteľné? Tak si to poď vyskúšať. Naša spoločnosť MGROUP, s.r.o. bude technologickým partnerom, takže ak chceš ísť, napíš a vezmeme ťa.

1467360_449253045213955_8084023013575033332_n

2.12.2016 Startup Awards Bratislava

Toto je skvelé podujatie, kde môžeš prezentovať svoj už rozbehnutý projekt v rôznych kategóriách Digital, Science, Art & Design, Society a získať investorov pre expanziu svojho projektu do zahraničia. V tejto na Slovensku najprestížnejšej súťaži sa finalistom súťaže podarilo získať už viac ako 11 miliónov EUR. Banskobystrické podnikateľské centrum BIC je partnerom tejto najprestížnejšej súťaže a radi ťa tam zoberieme. Šancu prihlásiť sa do súťaže s projektom máš už len do 15.10.2016.  Ak by si ale chcel len tak ísť nakuknúť do hľadiska a zažiť vynikajúcu atmosféru, rovnako môžeš ísť s nami, napíš mi do konca novembra 2016.

30

Štart Ups po Slovensky do Februára 2017 vo šetkých okresných mestách

Tak toto podujatie sa už konalo v Banskej Bystrici, Revúcej, Rimavskej Sobote a v Krupine, plánujeme ísť do Zvolena, Žiaru nad Hronom, Banskej Štiavnice, Veľkého Krtíša, Poltára, Brezna, Detvy, Žarnovice a Lučenca. Na tomto podujatí vám ukazujeme všetky možnosti nielen pre startupy ale pre začínajúce podnikanie komplexne. Prednášajú riaditelia verejných inštitúcií a konfrontujú alebo kvitujú ich úspešní motivační podnikatelia z kraja. Kompletný zoznam podujatí kde, kedy bude, kto nájdeš na cescape.org  alebo mi napíš. Najbližšie sme 28.10.2016 vo Veľkom Krtíši.

pokraji

DISKUSIE KDE BUDEM A POVIEM O ĎALŠÍCH MOŽNOSTIACH

26.10.2017 JobspoTT Trnava

Viac ako 10 zaujímavých hostí a viac ako 6000 návštevníkov pracovného veľtrhu v Trnave kde nájdeš nové príležitosti. Poď kľudne so mnou autom, mám voľné miesta.

Snímka obrazovky 2016-10-13 o 8.45.28

7.11.2016 o 14:00 Diskusia v Cikerrovej sieni Banská Bystrica na tému rozvoj kreatívneho priemyslu

Zaujímavá diskusia s Dušanom Chrenekom (vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku) a ďalšími zaujímavými rečníkmi, kde ukážem nové technológie, pomocou ktorých sa v kreatívnom priemysle zarába. Všetci ste srdečne vítaní a určite príďte pretože práve toto bude podujatie kde sa správne nasmerujete a môžete lepšie kreovať svoju budúcnosť .

ĎALŠIE PRÍLEŽITOSTI

18.10.2016 Kurzy programovania a dizajnu

Už štvrtý cyklus odborných kurzov programovania a dizajnu u nás v podnikateľskom inkubátore. Vyškolili sme už viac ako 60 účastníkov, z čoho 10% sa ihneď zamestnalo a ostatní pracujú na svojich projektoch. Neváhaj sa prihlásiť aj cez REPAS z Úradu práce sociálnych vecí a rodiny. Všetky informácie nájdeš na www.learn2code.sk

31

Do konca školského roka buď aktívny s AZU

Toto občianske združenie prináša priamo na prednášky Ekonomickej fakulty UMB ľudí z praxe. Prednášky sú v príjemnom prostredí kaviarne v starej budove Ekonomickej fakulty UMB a zaručene ti dajú nové príležitosti.

azu

18.10.2016 a vlastne každý utorok sa koná stretnutie podnikavcov v Banskej Bystrici

A práve 18.10.2016 sa bude pri príležitosti stretnutia otvárať aj nový coworking BB, do ktorého môžeš chodiť nasávať informácie a hlavne makať na svojom projekte, stretneš kopec ľudí a príležitostí. Viac sleduj na

Autor blogu:

Martin Pechovský

Martin was born in 1988. He graduated from high school in 2007. In the same year he began to study at the University of Žilina, Computer Engineering. Although he did not finished the studies, he started his business career in 2010. Anyway he wanted to study again and started studying at Bank Institute College in Banska Bystrica. As the bussiness was runnig faster, Martin didn't have enough time to study and left the school again. He turned his full attention to the bussiness and to make his dreams come true. In 2010 he established the company MGROUP. Nowadays there work 8 wonderful people specialized creative industry services. In March 2013, he founded the company Xerry with one co-founder. Xerry deals with development of intelligent devices with interesting design. Now is Martin regional Startup Leader in the city of Banska Bystrica.